26.04.2024

Купи непотребу: під час святкування Нового року тернополяни перетворюють центр міста в смітник

Ваша реклама

Новорічна ялинка та святкова ілюмінація. Оздоблені локації Тернополя ваблять жителів і гостей міста. Чимало із них вирішує зустрічати Новий рік у центрі. Проте за два дні святкувань люди перетворюють вулиці Тернополя на смітник.

Комунальники кажуть, 2022 рік не став винятком. Найбільше “сміттєве лихо” спіткало працівників після Новорічної ночі. Щоб здолати його вони старанно прибирали із самого ранку – 6:30. Додають, чомусь із роками люди починають смітити все більше.

“Чесно кажучи отой весь скверик, то мені було по коліна. Ну і нижче по Грушевського було досить багато. Погода позволяє, люди собі сидять відпочивають”, — каже працівник ТОВ “Техно-буд-центр” пан Микола.

Проте першого січня близько 10.00 центральний майдан Тернополя був уже чистим. Тут гуляли батьки із дітьми, а дехто навіть займався спортом. Кажуть, складно й уявити, що напередодні центр міста тонув у смітті.

У чому ж причина такого щорічного засмічення і як цьому запобігти? Тут думки тернополян розділилися: одні вважають, що засміченості у центрі під час новорічних святкувань не уникнути, а частина опитаних переконана, що все залежить від культури та виховання жителів Тернопільщини. Останні відзначають, що чисто не там де часто прибирають, а там де не викидають непотріб собі під ноги.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,