20.04.2024

Кращі майстри презентували ексклюзивні вироби у Тернополі

Ваша реклама

Унікальні вишивані сорочки, прикраси та елементи декору. У Тернопільському краєзнавчому музеї свою творчість презентували кращі майстри області. Захід приурочили до 30 річниці незалежності України.

Всі охочі могли не лише подивитися на вироби, а й поспілкуватися з фахівцями і навіть спробувати створити будь-яку річ власноруч.

Надія Луцишин презентувала невеличку частину своєї колекції лялок-мотанок. Унікальні вони тим, що кожна з іграшок одягнена в традиційну борщівську вишиванку. На створення одної такої майстриня витрачає іноді по декілька місяців.

Гуцульські, поліські, київські та багато інших. Вишиванки різних регіонів також презентували в рамках “містечка майстрів”. Тут можна побачити орнаменти з багатовіковою історією. Створили їх майстрині зі школи борщівської вишиванки.

Серед іншого, на виставці був сучасний одяг в етно стилі – накидки, берети та шарфи з вовни. Майстриня Тетяна Охрицька розповіла, займається створенням таких виробів вже 14 років.

Тернопільські майстри таким чином не лише презентують власну творчість, а й показують все різнобарв’я нашої української культури.

Як наголосив народний депутат України Володимир Гевко, це місце, яке дає можливість відчути історію.
Загалом на виставці свою творчіть презентували більше 10 майстрів різних стилів та технік.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,