29.03.2024

Конгрес у столиці: про що домовились представники Тернополя та області із центральною владою

Креатор буд

Майже 8 гривень за метр кубічний газу платитимуть українці під час опалювального сезону. Також для громадян не підніматимуть тарифи на тепло. Про це вдалось домовитись під час першого засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при президентові України. Рішення зафіксували у меморандумі, який підписали під час зустрічі.

За словами міського голови Сергія Надала, завдання місцевих влад — забезпечити найвищу якість опалювального сезону, стримати ріст цін передусім для населення.

Він зазначив, що у містах  проводять енергоощадні заходи, модернізують теплопостачання. Але коли Росія провокує такий ріст цін на газ на світовому ринку, зрозуміло що місцеві влади не в силах впоратись. Потрібне спільне рішення із керівництвом держави.

Обговорити проблеми та спільно знайти їх рішення – це мета Конгресу. Окрім нагального питання, про опалювальний сезон, говорили й про питну воду, тверді побутові відходи та їх переробку, а саме шукали можливості, аби побудувати нові сортувальні лінії та відповідні заводи.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш відзначив, що завдяки будівництву цих заводів будуть створені нові робочі місця. Важливо дати людям заробітну плату і повернути їх в Україну.

Зазначимо, що Конгрес місцевих і регіональних влад – це майданчик, на якому представники усіх населених пунктів України можуть напряму керівництву держави повідомити про проблеми на місцях та отримати миттєву відповідь.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,