25.04.2024

Кому належатиме Тернопільська районна лікарня: результати чергового судового засідання

Креатор буд

Перипетії у справі районної лікарні тривають вже не один місяць. Вирішується її доля, а саме на балансі міста чи на балансі району вона повинна знаходитись. Працівники лікарні вже не вперше висловлювали невдоволення і мітингували біля стін господарського суду.

Не виключенням є і день чергового засідання. Позивач – Тернопільська міська рада. Вона вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Тернопільської районної ради попереднього скликання. Йдеться про передачу приміщення лікарні до комунальної власності шести громад: Великоберезовицької, Великобірківської, Великогаївської, Байковецької, Підгороднянської та Білецької.

Представники цих 6-ти громад та адвокат центральної районної лікарні хочуть, щоб рішення позивача відхилили в повній мірі. На черговому засіданні відбулись дебати сторін і розгляд доказової бази. Згодом головуюча суддя справи Надія Андрусик оголосила рішення. Позов міської ради частково задовольнила.

Але таке рішення не задовольняє представників районної лікарні і 3-тю особу на стороні відповідача – а це 6 громад, яким передали у власність районну центральну лікарню.

У міськраді пояснюють: відповідно до закону, районна лікарня знаходиться на території тернопільської громади і має бути на балансі міста. На цьому наголосив начальник управління правового забезпечення ТМР Олександр Печіль.  Також додають, що за будь яких обставин Тернопільська центральна районна лікарня функціонуватиме і буде обслуговувати пацієнтів

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,