03.05.2024

Колишньому сільському голові з Тернопільщини, який на сесіях переймався статками родини, присудили штраф

Креатор буд

Колишній Стінківський сільський голова не повідомив про конфлікт інтересів, голосував за земельну ділянку для дружини й дозвіл на оренду приміщення для зятя. За протизаконні дії експосадовець-корупціонер згідно вироку суду має сплатити штраф.

Слідство встановило, що посадовець не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів при розгляді питань та прийнятті участі у голосуванні на сесіях ради про встановлення умов його оплати праці, надання дозволу на складення технічної документації на земельну ділянку дружині, надання дозволу на здачу в оренду частини нежитлового приміщення зятю та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, проголосувавши за ці рішення.

За принципової позиції прокурорів Бучацької окружної прокуратури та галузевого відділу обласної прокуратури на винну особу накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Рішення суду набрало законної сили та оскарженню не підлягає.

Тернопільський апеляційний суд залишив без змін постанову Бучацького районного суду, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,