03.05.2024

Коли рецептурні ліки можна буде купити тільки за е-рецептом в аптеках Тернополя

Ваша реклама

Усі рецептурні ліки відпускатимуть за електронним рецептом. Нововведення планують впровадити вже цією весною. Які ліки можна буде купити лише за рецептом і чи готові тернополяни до змін — дізнавалися наші кореспонденти.

Отож за даними Міністерства охорони здоров’я України всі аптеки та медзасоби мають до 31 березня підготуватися і перейти на єдину медичну інформаційну мережу.

“До весни ми хочемо перейти на виписування електронного рецепту на всі рецептурні ліки. Що це означає? Що ліки, які виписувалися за рецептом, будуть виписуватися для спрощення в електронному. Зміни запроваджують, щоб спростити виписування. Тому що є ряд захворювань, при яких лікар повинен контролювати що він виписує хворому”, — відзначив начальник Державної служби лікарських засобів та контролю за наркотиками в Тернопільській області Тарас Пронів.

Але через те, що в Україні війна, то ще на кілька місяців буде впроваджений перехідний період. Це коли ліки продаватимуть і за паперовими рецептами, і за електронними.

У такий спосіб МОЗ хоче посилити контроль за відпуском рецептурних ліків в аптеках, а також оптимізувати процес призначення ліків, зробити його прозорішим та ефективнішим. А от думки тернополян розділились. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,