02.05.2024

Кліщів знищують у тернопільських парках

Ваша реклама

У Тернополі парки почали обробляти від кліщів. Стартували із зелених зон сьогодні о 8:30 у парку Топільче. Технологія передбачає розприскування рідини на відстані метр-півтора від доріжок та у темних, захищених від сонця місцях.

Препарат, яким обробляють тернопільські зелені зони, впливає виключно на паразитів і не є шкідливим для людей чи тварин. Однак тернополян просили утриматись від відвідування парків сьогодні  до 13:00, особливо з тваринами.

Як відзначила директорка ТОВ “Профдезінфекція-М” Лідія Бойко, сьогодні до роботи в парку залучили більшу частину особового складу. Працівники використовують пневматичні та мотооприскувачі, сертифіковані препарати, що не становлять загрози для людей та домашніх улюбленців.

За словами експертки, обробка проводиться навесні, коли активізується життєдіяльність кліщів, і восени, коли  кліщі практично збираються на зимівлю. Щоб уберегтися від нападу комах, під час прогулянки в парках чи скверах радять перебувати ближче до центру пішохідної доріжки та не заходити у траву обабіч, адже саме там кліщів найбільше.

Також сьогодні спецрозчинами оброблятимуть Старий парк і  парк Здоров’я. А до кінця тижня за сприятливих погодних умов роботи проведуть у Парку Нацвідродження та парку Шевченка.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,