05.05.2024

Кавуни з Тернопільщини: місцеві фермери вперше зібрали “солодкий” урожай

Креатор буд

Смак тернопільських кавунів. Фермери із Великогаївської громади не побоялися труднощів і вперше зібрали урожай “смугастиків”. Як вплинули особливості клімату на якість звиклої до південного тепла ягоди — дізнавайтеся.

У Великих Гаях місцеві фермери цього року вперше зібрали врожай кавунів. Кажуть, виникали певні труднощі, і пов’язані вони з погодою. Адже клімат нашої області не такий сприятливий, як на півдні України. Якщо там, кавун вирощують одразу з зерна, то тут так не вдасться. Тому собівартість даної культури тут виходить дорожча, ніж на півдні України.

Володимир Мозіль вже 7 років займається фермерством, проте кавуни висадив вперше. Каже, ідея з’явилась випадково, після зустрічі з людиною, яка роками займалась вирощуванням цих соковитих ягід. І об’єднавшись фермерам вдалось досягнути результату.

Геннадій  Кізім  у цій сфері не новачок, кавуни вирощував давно, проте в Харківській області. Але через повномасштабне вторгнення переїхав на захід країни та почав займається фермерством тут. Каже, через зовсім інші кліматичні умови змушений вивчати заново специфіку посадки кавуна. Проте, чоловік впевнений, на якісь ягоди це майже не вплинуло. А місцеві люди, навпаки,  радіють, коли чують що кавун з Тернопільщини. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,