20.04.2024

Касовий апарат — пастка від держави? Тернопільські підприємці пояснили, чому проти закону ПРО РРО/ПРРО

Ваша реклама

Фіскалізація для всіх. З початку 2022-го підприємці України повинні перейти на касові апарати чи відповідні програми. Винятком є підприємці першої групи та ті, хто працює у сільській місцевості. Такі зміни болючі для підприємців.

Неодноразово представники малого та середнього бізнесу виходили на протести й просили переглянути положення документу. Адже запевняють, касові апарати – це додаткове, та у більшості випадків непосильне, навантаження на підприємців.

За словами підприємця Ігоря Матеньки, для малих підприємців придбання касового апарату виливається у додаткові витрати й додатковий час на проведення товару навантаження на працівників. Це при тому що у малих підприємців один працівник зазвичай виконує багато роботи. Дещо інша ситуація у пані Галини. Жінка має найманих працівників. Ще до нового року, як би їй не хотілось – касовий апарат придбала і до кінця січня повинна його отримати. Та боїться працювати, адже в період очікування касового її теж  можуть оштрафувати. У податковій підтверджують: перевірки й справді будуть. Адже закон потрібно виконувати. Перевірятимуть чи є у підприємця касовий або програмний реєстратор розрахункових операцій.

Нагадаємо, раніше тернопільські підприємці протестували проти касових апаратів у столиці.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,