28.03.2024

Із захисником України Василем Мармусом попрощалися у Чортківській громаді

Креатор буд

Василь Мармус — Герой, син Героя, наголошує священник, під час прощальної молитви. Провести в останню путь захисника прийшло чимало людей. Рідні, близькі, однокласники, та і просто жителі Чортківської громади, які вважають своїм обов’язком віддати шану воїну.

Та напевно найбільше серед присутніх — це колеги. Василь Мармус був музикантом. Присутні розповідають, грав на багатьох інструментах, зокрема, акордеоні, баяні, губній гармошці, неперевершено грав на тромбоні. Василь був дуже талановитим.

Людина творча, весела, добродушна. Василь Мармус пішов добровольцем боронити Україну від російських окупантів. Тих, хто знав чоловіка, це не здивувало, адже Василь із патріотичної сім’ї.

Його батько Володимир Мармус – член «Росохацької групи», яка в ніч на 22 січня 1973 року вивісила у Чорткові українські прапори. За це потрапив у заслання. Перед самим вторгненням росіян Василь присвятив батькові пісню “Брати по неволі”. Про це нам розповів колега музикант Ігор Железняк.

Василь Мармус — боєць 80-ої окремою десантно-штурмової бригади, загинув у боях за визволення Харківщини. У воїна залишились мама, батько, дружина та донечка.

Поховали Василя на Алеї Героїв, що на Ягільницькому кладовищі, поруч з іншими захисниками України. Вічна пам’ять Герою!



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,