29.04.2024

Із військовим-пластуном Богданом Сенюком попрощалися у Тернополі

Креатор буд

Війна забирає найкращих. Військового Богдана Сенюка поховали на Микулинецькому кладовищі в Тернополі. 22-річний пластун добровільно став на захист Батьківщини. Загинув на Херсонщині. Останню шану герою віддали і наші журналісти.

«Воїн, який мав знімати фільми про війну, а не бути в головній ролі», — так про Богдана Сенюка розповідають його близькі друзі. Кажуть, хлопець був надзвичайно товариським, обожнював жартувати та по-особливому любив кіно.

Богдан народився в Івано-Франківську, згодом переїхав у Тернопіль. Ще змалечку хлопець зацікавився національно-патріотичними заходами. Відтак, у 2012 році  Богдан Сенюк вступив до Пласту. Був гуртковим «Тамплієрів» 13 куреня ім. Олекси Довбуша у Тернополі. Арсен Ліщак з Богданом познайомився, коли навчався ще в школі. Пізніше, каже Арсен, хлопці переїхали до Львова, аби здобути там вищу освіту.

У студентські роки Богдан найбільше цікавився кіноіндустрією. Навіть знявся у кількох короткометражних фільмах. Хоча й історію любив не менше і навчався на історичному факультеті.

Олексій Манютін познайомився з Богданом ще у 2018 році. Хлопців поєднувало, знову ж — кіно. Каже, воїн мав талант до усього, особливо тому, що з чистим серцем докладав максимум зусиль для досягнення поставлених цілей.

Хлопець розповідає, своїм вчинком Богдан показав важливість цієї війни і надихнув друга боротись за Україну. Богдан Сенюк брав участь у боях на сході України – Херсонщині, Луганщині, зокрема, й Київщині. Вічна слава й пам’ять захиснику України.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,