04.05.2024

Історія про особливу любов: тернопільська сім’я поділилася досвідом виховання сина з аутистичним розладом

Ваша реклама

2 квітня визначають Всесвітній день поширення інформації про аутизм. По усьому світу у цей день одягають блакитне на знак підтримки людей з аутизмом та розладом нервової системи. В нашому місті є громадські організації та батьківські асоціації, які докладають чимало зусиль, щоб забезпечити таким дітям гарне майбутнє. Наша журналістка поспілкувалась із батьками, які виховують хлопчика з аутистичним розладом.

Денису Тиханському 11 років. Хлопчик обожнює тварин та великі автомобілі. А ще його заспокоює церковна служба, тому батьки часто під час прогулянки з сином відвідують храм. Багато в чому Денис схожий на однолітків, проте він – особлива дитина. Знайти своє місце у світі йому в рази важче, ніж іншим, бо у нього розлад аутистичного спектру.

Батьки розповідають, після народження у малюка проблем з розвитком не було. Однак вже після року, вони почали помічати, що син поводився не так, як однолітки. Згодом їх почало хвилювати те, що дитина взагалі не береться говорити. Тому вже в 4 роки почали вирішувати цю проблему.

У Києві хлопчику встановили діагноз та розповіли як допомогти дитині здобувати нові знання та навички.

Зараз Дениско живе звичайним життям, має свої вподобання до речей та ігор. Самостійно друкує речення на планшеті та полюбляє дивитись відео. Щодня відвідує заняття в центрі розвитку дітей з аутизмом. Батьки радіють, що зараз син починає говорити, зокрема намагається складати речення з дієсловами.

Більше про життя Дениска — дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,