20.04.2024

Ікони та картини можна купити в Тернополі, щоб допомогти армії

Креатор буд

Десять тисяч гривень. Таку ціну заплатив тернопільський меценат Юрій Хоміцький за ікону, власником якої став рівно на одну хвилину. Адже за умовою аукціону – продавався не сам лот, а право подарувати його архиєпископу Тернопільському і Кременецькому ПЦУ Нестору. Ця ікона стала першою купленою на благодійній виставці-аукціоні, яку відкрили 28 червня в приміщенні кооперативного коледжу.

Ідея проведення виставки-аукціону належить єпископу Тернопільському і Теребовлянському ПЦУ отцеві Павлу та архиєпископу Тернопільському і Кременецькому ПЦУ Владиці Нестору. До реалізації задуму долучився директор кооперативного коледжу Василь Мулярчук.

«Коли ми шукали, де знайти кошти для допомоги армії, бо є певні потреби, є певні запити, церква хоче цьому посприяти. І владика Павло запропонував, що в нього є знайомий художник, де є роботи, які стоять, їх ніхто не бачить. Він запропонував, а може би ми би провели аукціон, продали би ці роботи і направили ці кошти на потреби армії. Я з задоволенням цю ідею підтримав, тому що в нас дуже багато робіт є студентів, різних років, випускників. Роботи досить цікаві, роботи мистецькі», — сказав директор Тернопільського кооперативного фахового коледжу Василь Мулярчук.

На виставці представили більше 60-ти картин, виконаних в різних техніках. Тут і пейзажі, і натюрморти, і портрети. Багато картин – на патріотичну тематику. І, звичайно, ікони. Адже вони є не просто витвором мистецтва, а духовним щитом нашого народу, особливо зараз, в тяжкій боротьбі з російськими окупантами.

Після молебню відвідувачі мали змогу роздивитись усі лоти, і одразу ж придбати їх. За перших півгодини аукціону продали 7 картин. Проте він триватиме ще місяць. І в офлайн,  і в онлайн режимах. Організатори створюють веб-каталог, де можна обрати лот і залишити свою пропозицію ціни. Або ж прийти в кооперативний фаховий коледж та купити вибрану картину. Тож кожен зможе придбати прикрасу для своєї оселі, тим самим долучившись до доброї справи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,