24.04.2024

Хто і з якими проблемами може звертатися у центр психосоціальної підтримки у Тернополі

Ваша реклама

З початком повномасштабної війни більшість українців щодня потребують психологічної допомоги. Тож у нашому місті Товариство Червоного Хреста відкрили центр психосоціальної підтримки громадян. Тут допомагатимуть усім. У ньому вже побували перші відвідувачі і наші журналісти.

“Ми розпочали свою роботу за підтримки Данського Червоного Хреста, вже працюємо більше, ніж пів року. За цей період ми надали свої послуги тобто допомогу понад 4 тис. осіб. Серед них — і ВПО, і мешканці громади”, — розповіла координаторка напрямку центру психосоціальної підтримки у Тернопільській області Оксана Максименко.

Програмна робота центру охоплює всі вікові категорії. В групі працює по 2-3 волонтери. На локації завжди є черговий до якого можна звернутися за допомогою.

Центр знаходиться в торгівельно-відпочинковому центрі “Атріум”. Зустрічі відбуватимуться у цокольному приміщенні тому, тут безпечно, а діти щасливі, бо є багато іграшок, можна писати на стіні крейдою та складати конструктор.

Всі волонтери, які працюють тут пройшли ввідний курс, першої психологічної допомоги та відвідали спеціальні тренінги. Крім того, мали практичні заняття з дітьми. Ці тренінги допомогли їм розуміти ситуацію та психологічний стан кожного, хто до них приходив.

Cхожих центрів в Україні є всього п’ять. У нашому місті він працюватиме з понеділка до п’ятниці. Графік заходів можна дізнатися у соцмережах червоного хреста, а зареєструватися за телефоном вказаним на сторінці фейсбук. Але працівники наголошують, якщо комусь потрібна психосоціальна підтримка, то двері центру відкриті для кожного і без реєстрації. Тут готові допомогти вже і зараз.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,