29.03.2024

Гусятинський краєзнавчий музей опечатаний: чи у безпеці фонди та експонати закладу?

Креатор буд

Більше тижня у Гусятинському краєзнавчому музеї не приймають відвідувачів. Все через те, що заклад залишився без керівника. Двері запломбували, адже місцеві переживають за експонати музею.

Попередня директорка Ольга Гофман пояснила, 8 серпня у неї закінчився контракт. Проте, вона досі є відповідальною за фонди закладу, адже нікому із наступників не передала усі повноваження. Жінка наголосила, наразі хоче лише одного – зняти із себе відповідальність. Адже поки музей не працює, фонди ніхто не охороняє.

У музеї налічується 20 тисяч музейних збережень і, аби повністю передати їх наступнику, пані Олі потрібно близько шести місяців. Тож для того, аби мати усі законні права це зробити – подала заяву, щоби прийняли її на посаду головного зберігача фондів музею. Та чи приймуть цю заяву, вже вирішуватиме новий керівник, – зазначив начальник відділу культури і туризму Гусятинської селищної ради Сергій Рижевський.

Наразі ж оголосили про конкурс на вакантну посаду. Охочі подали свою кандидатуру. Вже 16 серпня відбудеться перше засідання конкурсної комісії, під час якої проаналізують кандидатів, та приймуть рішення хто все ж таки стане новим директором краєзнавчого музею у Гусятині.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,