17.05.2024

Град “побив” до синяків: як у Копичинцях оговтуються після буревію

Ваша реклама

Синяки на тілі через град. Жителі м. Копичинці постраждали від негоди. Вітер зніс дахи, будинки без вікон, а стіни – наче після обстрілів. Град наробив лиха і за добу люди подали понад 500 заяв. У влади просять про допомогу. Із людьми, яким стихія завдала збитків, поспілкувалися наші журналісти.

Град розміром із горіх. У Копичинцях підраховують збитки після стихії. В громаді працює оперативний штаб з ліквідації наслідків. Наші журналісти побували в Копичинцях і поспілкувалися з людьми, які оговтуються після буревію.

З самого ранку Копичинці оговтуються від негоди. Ввечері, 25 липня, містом та околицями пронісся буревій. У міській раді людно. Адже одразу після зливи, мер повідомив, що створять оперативний штаб з ліквідації наслідків негоди. Комісія міської ради розпочала прийом заяв на обстеження господарств для фіксації завданих негодою збитків. І вже станом на 11.00 звернулось понад 200 людей.

Резервний фонд у бюджеті Копичинець є. Але наразі про точну суму, яка буде потрібна, сказати не можуть, пояснює міський голова Богдан Келічавий.

Подружжя Дереворізів повертаються додому після написання заяви. Кажуть, заяву написали. Що могли – вдома вже залатали своїми силами. Але тепер мають чекати, щоб пошкодження зафіксувала спеціальна комісія

Град був розміром з горіх. Подружжя негода застала серед вулиці. Тож і вони постраждали. Сьогодні в людей синяки на тілі. Деталі — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини