27.07.2024

Голову Борсуківської громади оштрафували, бо не оформив документи на землю біля шкіл

Креатор буд

Голову Борсуківської громади оштрафували на 680 гривень. На чиновника наклали штраф, бо він не оформив документи на ділянки землі біля школи.

Про це поінформували в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурори Кременецької окружної прокуратури встановили, що земельні ділянки під Борсуківським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів й Борщівським ЗЗСО І-ІІІ ступенів не сформовані та кадастровий номер відсутній і це є порушенням інтересів держави у сфері охорони права дітей на освіту.

“Реалізовуючи повноваження щодо захисту інтересів держави, Кременецькою окружною прокуратурою в порядку ст.23 Закону України «Про прокуратуру» скеровано запит голові Борсуківської сільської ради про надання відповідної інформації з метою встановлення підстав для представництва. Позаяк сільський голова безпідставно відмовив у наданні цієї інформації, прокурор склав протокол про адміністративне правопорушення, стосовно посадовця та скерував матеріали до суду”, — відзначають у повідомленні.

Лановецький районний суд Борсуківського притягнув сільського голову до адміністративної відповідальності та наклав штраф у розмірі 680 грн.

Тернопільський апеляційний суд підтвердив законність дій прокурора та рішення суду першої інстанції залишив без змін.



Джерело | Т1 Новини