27.04.2024

Гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу відкрили у Тернополі

Ваша реклама

Новий гінекологічний кабінет у Тернополі. Відтепер, новим якісним обладнанням зможуть користуватись усі жінки, які проживають у нашій області. Навіть тимчасово. Тут надаватимуть допомогу тим, хто постраждав від гендерно-зумовленого насильства. Він доступний також і для людей з інвалідністю, оскільки має спеціальне гінекологічне крісло-трансформер для маломобільних жінок.

Кабінет діє в обласній клінічній лікарні.

“З допомогою фонду ООН з питань народонаселення в нашій Тернопільській області ми відкрили перший кабінет для жінок які потерпіли від насилля. У планах відкрити три таких кабінети в Тернопільській області, ще в Чортківському і Кременецькому районі, — відзначила директорка департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОВА Ольга Ярмоленко.

Кабінет обладнали за сприяння міжнародного благодійного фонду та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення. У 6 областях України вже функціонують більше 20 таких гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу. За потреби у них жінки можуть отримати медичну і психологічну допомогу конфіденційно та безкоштовно. Пункти працюють цілодобво.

За словами координаторки проєкту Олени Панченко, при облаштуванні приміщень і пошуку обладнання відбувається з урахуванням потреб жінок з інвалідністю.

Координаторка проєкту розповідає, вирішили відкривати такі кабінети, бо був запит. Головною метою є те, аби жінки які постраждали від насилля мали можливість безкоштовно отримати консультацію, якісне обстеження та безпосередньо можливість полікуватись. Надання вчасної якісної меддопомоги є основною діяльністю кабінету. Подробиці дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,