29.04.2024

Франківський художник привіз до Тернополя полотна із зображеннями найвідоміших вершин Карпат

Креатор буд

Побачити Карпати в центрі Тернополя. Прикарпатський художник Ярема Стецик презентував у Файному місті авторську виставу “Ой ви прерії маї”.

Це понад 30 унікальних полотен із зображенням гір. Тут і скелясті Горгани, Гуцульські полонини і вітряна Чорногора. Митець розповів, створював ці картини впродовж останніх декількох років. Загалом в своєму доробку має вже сотні робіт із зображеннями українських Карпат.

Малює свої картини художник лише з натури, тому в горах вільного часу проводить багато. Він має вже свої топ-локації, які радить відвідати тим, хто лиш починає  знайомство з Карпатами. Та ділиться власним секретом, аби побачити дійсно нетуристичну красу – необхідно просто на декілька метрів зійти зі стежки.  Найкрасивіші ж наші гори на світанні та в мареві туману.

У Тернополі ж помилуватися красою українського високогір’я всі охочі можуть у креативному кластері Nа пошті. Виставка франківського художника там діятиме до 19 вересня. Унікальна вона й тим, що відвідувачі зможуть не лише подивитися на колоритні полотна, а й заночувати у наметі, який організатори розбили просто посеред експозиції.

На картинах Яреми Стецика тернополяни зможуть побачити гострі схили гір Піп Іван,  Говерли, скелястий Синяк та всі найвідоміші високогірні хребти українських Карпат.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,