23.04.2024

Фестиваль “Ї”: на 5 днів Тернопіль став мистецьким центром України

Ваша реклама

5 днів української музики, літературних презентацій та фільмів. У Тернополі завершився 8 Мистецький фестиваль «Ї».

Цьогоріч представити свою творчість тернопільській публіці приїхали митці з різних куточків України. Серед них досвідчені та вже добре відомі, як от Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Юрій Іздрик. Презентували на фесті свою творчість і молоді письменники, які тільки починають свій літературний шлях. Для них «Ї» – це майданчик, на якому можна заявити про себе читачам.

Цьогоріч фестиваль «Ї» тривав 5 днів і провели його у Тернополі вже 8 раз. Через карантин у 2020 подію відмінили, натомість, започаткували онлайн-формат фестивалю – «До всіх своЇх». Торік організатори створили цілу добірку відео-інтерв’ю з найвідомішими українськими письменниками.

Організатори мистецького фестивалю зазначили, минулого року неодноразово переносили дату проведення події . Спочатку «Ї» мав відбутися у травні 2020-го, та ситуація з ковідом ускладнилася, тому його довелося перенести на наступний рік.

Та попри всі складнощі 8 мистецький фестиваль – відбувся. Цьогоріч його відвідали сотні поціновувачів сучасного українського мистецтва з різних регіонів західної України. Серед відвідувачів були й ті, хто чи не з першого року заснування приїжджає на «Ї». Має тернопільська публіка і своїх улюбленців серед письменників-учасників.

За роки існування фестиваль «Ї» став справжнім мистецьким святом для всіх тих, хто любить і цікавиться сучасною українською культурою. А для Тернополя він – ще одна туристична візитівка.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,