26.04.2024

Енергетики пояснили, чому виникають відхилення у графіку погодинних відключень світла на Тернопільщині

Креатор буд

У графіку відключення електроенергії на Тернопільщині можуть бути певні відхилення. Неточності стосовно відімкнень електрики виникають через різні причини. Які саме — пояснив начальник інформаційно-консультаційного центру ВАТ “Тернопільобленерго” Назар Кульчицький.

Він відзначив, що графік погодинних відключень не може бути абсолютно точним. Адже працівники, які вимикають чи вмикають обладнання, переїжджають з об’єкта на об’єкт, їм потрібний час для здійснення операції. По-друге виникають ситуації коли обладнання виходить з ладу через сильне перевантаження. Адже енергосистема міста Тернопіль  та Тернопільської області будувалась не для того, щоб вимикати світло у мешканців, а для того, щоб забезпечувати надійне енергозабезпечення.

Також велике навантаження виникає при відновленні електропостачання, коли всі прилади у квартирах залишаються включеними. Все це призводить до додаткових локальних аварій. Ремонтні роботи спричиняють  затримки при включенні окремих ліній електропередачі. Окрім цього, під час повітряної тривоги працівники не здійснюють операції з увімкнення чи вимкнення електрообладнання, адже перебувати на об’єкті електроенергетики небезпечно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,