26.04.2024

Енергетичні батончики з 12 інгредієнтів для воїнів виготовляють тернопільські волонтери

Креатор буд

Вони збираються на цій кухні при парафії церкви Матері Божої Неустанної Помочі кілька разів на тиждень. Все для того, щоби зробити смакоту для військових. Працюють тут з лютого. Відтоді цей процес у волонтерів налагоджений до автоматизму. А надихають на працю схвальні відгуки від бійців.

Щоби приготувати партію батончиків треба чимало зусиль. На одному столі волонтери перебирають курагу, відділяють інжир від кісточок та чистять горіхи. Леонід Мельник волонтерить від початку війни. Він один з учасників спільноти «Лярш-Тернопіль», куди входять люди з інвалідністю.

Волонтерка Марія Дмитраш пильнує, щоб горіхи і вівсяні пластівці добре просмажилися. Це один із секретів приготування батончиків.

В окремій мисці добре вимішують масу, щоб потім її було легко розкачати на пательні. Назару Чорному лише 9 років, але і йому виділили ділянку для роботи. Він обкачує батончики в горіховій масі. Після цього вони готові до пакування. Волонтери кажуть, що можуть збиратися щодня, але інколи бракує сировини. Сухофрукти та горіхи дорогі, тому не завжди вдається зібрати необхідну суму, щоби їх закупити.

«Спочатку люди приносили із домашніх запасів горіхи та сухофрукти. А потім вони вичерпалися і вони жертвували гроші у скарбничку в церкві. А тепер ми частину батончиків продаємо, щоби закупити сировину для нових», — каже диякон церкви Матері Божої Неустанної Помочі отець Олексій Лейбюк.

Охочих допомогти волонтерам запрошують на парафію церкви Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького, 1Б. Адже вважають, що кожен може вносити свою лепту для перемоги України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,