28.03.2024

Екопапір та екопакети: які корисні ініціативи запроваджують у Тернополі

Ваша реклама

Збирати і здавати макулатуру на переробку вже стає гарною традицією телеканалу Тернопіль1. Таким чином працівники стараються бути екологічно свідомими.

За приблизними даними, щоб врятувати одне дерево від вирубки треба зібрати для вторинної переробки близько 80 кг паперу. Т1 цілим офісом зібрали лише четверту частину.

У Тернополі діє медичний заклад, який вже із 2019 року відмовився використовувати у своїй роботі звичайний папір. Там в рік використовують близько 2 тонн паперу, це приблизно 6,5 тонн якісної деревини або 30 великих дерев.

За еко-папір лабораторія платить дорожче, ніж за звичайний офісний, проте від такої ініціативи відмовлятися не планують.

Ще одну екоініціативу впровадила в Україні мережа супермаркетів. У тестовому режимі компанія запустила продаж еко-пакетів з кукурудзяного крохмалю з додаванням полімолочної кислоти. Відповідно до інформації на сайті мережі супермаркетів, у грунті пакет повністю біорозкладається впродовж року і не завдає шкоди навколишньому середовищу. Щоб розкластися пакунку потрібна волога, СО2 і біомаса.
Також у деяких магазинах екосвідомим покупцям пропонують екосумки багаторазового використання і картонні коробки для продуктів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,