29.04.2024

Дитячі мрії мають збуватись: як учні Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи зустріли Чудотворця

Креатор буд

Святий Миколай завітав до малюків спеціальної загальноосвітньої школи у Тернополі. Тут навчаються діти з особливими освітніми потребами, вони вірять в казку та чекають з нетерпінням Чудотворця кожного року. Сьогодні ж радо зустрічають Миколая та розповідають про свої бажання, а ще переконують — були слухняними.

Аби загадане точно збулось, дітлахи підготувались — вивчили вірші і пісні, танцювали.

А створити це свято для малечі допомогли учасниці громадської організації “Асоціація жінок України «Дія»”. Активістки не вперше відвідують учнів, кажуть, завжди охоче допомагають закладу та радо дарують подарунки.

“Ми кожного року приходимо у спеціалізовану школу. Це наші підопічні, ми завжди стараємось усіх підтримати і допомоги. Раніше ми вже поставили дитячий майданчик у школу. І після цього завжди приходимо кожного року”, — розповіла голова ГО “Асоціація жінок України “Дія”.

Проте без уваги не залишили і батьків. Адже переконують, важливо створити свято для усіх.

“Хочемо подарувати для батьків невеличкі подаруночки, які будуть у вигляді зачісок, у вигляді манікюру та педикюру, а також інших косметологічних послуг. Також треба відзначити, що наша Мирослава Ярмош, подарувала для бібліотеки школи книжки свого тата Василя Ярмоша”, — розказала учасниця ГО  “Асоціація жінок України “Дія” Юлія Вівчар.

Директорка закладу Лариса Акменс розповіла, діти чекали на Чудотворця і радо готували концерт. Вчили вірші, пісні і танці. Разом з вчителями та батьками проводили безліч репетицій, щоб сьогодні виступити якнайкраще.

Символічно, що цьогоріч День святого Миколая співпав із Днем Збройних сил. Отож, діти дякували захисникам за те, що мають можливість святкувати. А бійці — наголосили, саме дитяча віра та підтримка важливі на фронті.

“Я привітав дітей, передав їм вітання від ЗСУ. Подякував. Спільно зараз здобуваємо Україну, Алже все дуже важливо. Важливо як літак в небі бойовий, так і дитячий малюнок”, — відзначив молодший сержант ЗСУ Ігор Костюк.

Звісно, діти зробили і фото на пам’ять із захисником України. А ще з поліцейськими, які теж були на святі.

“Ми спостерігаємо за тим, як дітки підростають. Кожного року вони стають дорослішими. Вони більше роблять гарних виступів, розказують віршики”, — сказала інспекторка сектору ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Уляна Федоришин.

На завершення усім дітям школи роздали солодкі подарунки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,