18.10.2024

Дикі качки зимують у Тернополі: чим небезпечний для них лід і що робити, аби допомогти їм вижити

Ваша реклама

Дикі качки залишились зимувати у Тернополі. На ставі пернаті блукають по льоду в пошуках їжі. Цьогоріч вони не полетіли у теплі краї, і головна причина – місцеві їх відгодували і приручили. Але так дбали про них влітку, а з настанням холодів людей у парках менше, а отже і їжі у птахів мінімум.

Загрозливу ситуацію з птахами помітила тернопільська зооактивістка Уляна Єфімович. І написала про це в соцмережі. Уляна пояснює, що, коли озеро вкривається кригою, качкам дуже важко знайти собі їжу. Бо вони споживають маленьких риб, комах, ряску.

Вивчивши це питання Уляна переконалась, качки можуть перезимувати у нас, але якщо будуть мати їжу. Тож активно почала шукати як допомогти диким птахам. Тепер вона приносить сюди горох, крупи і підгодовує пернатих, аби ті мали сили.

Каже, качок можна годувати їх подрібненими овочами, крупами, це овес, ячмінь, пшениця, можна кукурудзою, колотим горохом. Це для них хороше джерело білка.

Долучатись до такої справи Уляна просить усіх небайдужих. Але наголошує, хлібом годувати птахів не можна. А особливо – цвілим.

До заборонених продуктів відносять кабачки, гарбузи і каші, зварені на молоці. Уляна зізнається, і сама ніколи не задумувалась над тим, як взимку живеться птахам. Тому добре, що її пост в інтернеті викликав зацікавленість людей. Чи підгодовують тернополяни качок — дізнавайтеся у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини