29.03.2024

Двоставковий тариф за тепло діє у Тернополі: що це і з чим його “їсти”

Креатор буд

Тернополяни і у червні платитимуть за тепло. Це тому, що в місті діє двоставковий тариф. Платіжки із новою графою «абонентська плата», означають  нарахування за централізоване опалення.

“Є так звана умовна постійна частина тарифу, яка платиться цілий рік, і умовна змінна, яка платиться споживачем, під час опалювального періоду. Ця абонплата так і виведена в рахунку”, — пояснює заступник директора КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Богдан Миськів.

Простими словами, сума за опалення «розбивається» на декілька частин. Умовно, якщо січнева платіжка за тепло прийшла із сумою 1000 гривень, то платити потрібно 800 – а решта влітку. І так щомісяця. Проте у кожної квартири така частка визначається індивідуально. Оскільки разрахунки залежать від площі квартири.

“За рахунок двоставкового тарифу, частина навантаження, яка припадає на зимовий період, вона переноситься на літо, на літні місяці, і через те фінансове навантаження на споживача взимку менше, через те споживач платить влітку”, — каже Богдан Миськів.

А що ж тернополяни? Чи до вподоби їм такі умови. Більшість нами опитаних кажуть, в умовах війни це зручніше. Особливо, для тих, хто не має змогу заплатити повну суму відразу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,