08.05.2024

Два полотна тернопільського художника Євгена Удіна продадуть на благодійному аукціоні

Креатор буд

Долучився до доброчинного проєкту. Два полотна із колекції картин «Тернопіль – місто, що надихає» художник Євген Удін віддає на благодійний аукціон. Кошти підуть на потреби  Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор”. Картини віддає символічні. Одну з них художник намалював ще у 1962 році.

«Я маю багато робіт по Тернополю. Але хотів вибрати таку знакову, яку б можна було впізнати без напису, відчувалося, що то Тернопіль і щоб її швидше купили. Такий кут малювання, що видно наш театр чудовий і театральну площу», — каже заслужений художник України Євген Удін.

Наступна картина – панорама Тернополя з боку ставу. Художник намалював її буквально за кілька годин.

Одна з технік в якій любить працювати художник – графіка. Раніше не було і дня, щоб Євген Удін не намалював бодай маленьке зображення Тернополя. З початком повномасштабної війни, зізнається митець, стало складно малювати. Бували дні, коли він  не міг взятися за олівець.

Та тепер робить колажі. Бере вирізки з журналів, оформляє їх та обов’язково додає слоган, який влучно характеризує події війни. Він робить їх з інтервалом у 10 днів. Після перемоги художник хоче зробити з них виставку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,