19.04.2024

“Дорогі” телефонні ігри: скільки тепер коштує хибний виклик спеціальних служб

Креатор буд

В Україні вдвічі збільшили штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції та “швидкої”. Ними вважаються випадки, коли люди телефонують в одну із спеціальних служб, а після прибуття її працівників інформація виявляється не правдивою.

Поліцейські розповіли, найчастіше телефонують люди в стані алкогольного сп’яніння, під дією наркотиків або причиною виклику може стати невдалий жарт.

А от рятувальники, які теж часто страждають від хибних викликів, зазначили –  найчастіше їм дзвонять стосовно замінувань. Так, від початку року у Тернополі уже двічі евакуйовували людей із залізничного вокзалу та один раз із автостанції. Хоча замінування були хибними.  Такі жарти надто дорогі,  адже залучають багато людей, а збитки сягають близько 60-ти тисяч гривень.

Як стверджують у поліції, практично у всіх випадках “псевдо” інформатора одразу ж знаходять та штрафують. Раніше на 119 гривень, проте зараз суму збільшили і вона коливається від 850 до 3400. Працівники спеціальних служб сподіваються, що це зменшить кількість хибних дзвінків. Адже від початку 2021 зафіксували майже 950 таких.

Працівники спецслужб закликають людей не легковажити, адже поки швидка, поліція, чи ДСНС їдуть на хибний виклик – комусь життєво потрібна їхня допомога.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,