25.04.2024

Допомога для біженців від ООН: де зареєструватися для отримання виплат в Тернополі

Ваша реклама

Довжелезні черги. У Тернополі переселенцям виплачують по 2220 грн в місяць. Це допомога від ООН, яку видають тим, хто покинув свої домівки через війну. 

Загалом люди, які зареєструються отримуватимуть гроші три місяці, тобто загалом 6660 гривень. Виплати розраховані на кожного члена сім’ї.

Тут у центрі допомоги грошей не видають, а лишень реєструють охочих. Для цього необхідно мати відповідні документи, пояснює лідерка центру реєстрації тимчасово переселених громадян проєкту на Тернопільщині Ольга Навроцька. Реєстрація відбувається в особливий спосіб.

Свою роботу центр із реєстрації біженців у Тернополі розпочав лише минулого тижня. Проте станом на сьогодні є вже понад п’ятсот зареєстрованих сімей. Проєкт діє на території всієї області. А якщо ви проживаєте за межами Тернополя – їхати у місто аби зареєструватись не потрібно, каже Ольга Навроцька, адже скоро будуть працювати мобільні виїзні бригади. Крім цього, переселенцям, які проживають у Тернополі стояти цілий день у черзі також не обов’язково.

Отже, аби зареєструватись, а у майбутньому отримати гроші, приходьте за адресою вулиця Івана Мазепи,2. Із собою візьміть паспорт, ідентифікаційний код та свідоцтво про народження людей, яких реєструєте. Центр щодня крім суботи з 9:00 до 19:00.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,