19.04.2024

Допоки у Тернополі карантин: пенсіонери за віком будуть їздити у громадському транспорті безкоштовно і без обмежень з 10:00 до 16:00 год

Ваша реклама

Дістатися на роботу та на навчання доволі складно в час карантинних обмежень, адже у транспорт беруть обмежену кількість пасажирів. Через це від тернополян надходили звернення та пропозиції, аби вранці та ввечері у години пік від поїздок утрималися особи пенсійного віку. Ситуація щодо руху міського громадського транспорту та перевезення пасажирів в діючих карантинних умовах була заслухана та обговорена на засіданні оперативного штабу.

Як повідомив начальник відділу транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук, громадський транспорт Тернополя працює в штатному режимі – на маршрути щодня виїжджає понад 160 одиниць автобусів та близько 50 одиниць тролейбусів. При цьому він підкреслив, що весь транспорт працює на маршрутах з дотриманням карантинних заходів. Однак, за словами Олега Вітрука, в години пік, спостерігається скупчення людей на окремих напрямках та ключових зупинках.

Заслухавши цю інформацію та врахувавши пропозиції, учасники штабу вирішили рекомендувати виконавчому комітету Тернопільської міської ради на період карантину прийняти рішення щодо обмеження перевезень пасажирів в громадському транспорті Тернополя. Про це повідомляється на сайті ТМР.

Таким чином, з 22 березня на період дії установленого на території Тернопільської громади карантину перевезення пенсіонерів за віком буде здійснюватися без обмежень їх кількості в робочі дні з 10:00 до 16:00 год., а у вихідні та святкові дні – без часових обмежень по електронних квитках «Соціальна карта тернополянина».

Це рішення ухвалено виконавчим комітетом ТМР з метою забезпечення належної роботи підприємств, установ та організацій, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність Тернополя, а також задля зменшення скупчення людей на зупинках громадського транспорту.

Водночас, у міській раді звертають увагу, що для усіх інших категорій пільговиків залишається можливість їздити у громадському транспорті Тернополя без обмеження їх кількості в усі години роботи транспорту. Також обмеження в годинах проїзду не стосуються пенсіонерів-медиків.

Як повідомив міський голова Сергій Надал, медичні працівники пенсійного віку протягом усього дня будуть користуватися громадським транспортом безкоштовно – для цього їм потрібно підійти до керівництва їхнього медичного закладу та отримати відповідні посвідчення.

«У нашому місті є медики, які, не зважаючи на ризик захворіти, щодня продовжують рятувати тернополян, хоча вік і робочий стаж дозволяють їм піти на пенсію. З новою хвилею COVID-19, потреба в людях, готових допомогти, зростає щодня. Я дякую їм за їх відданість і хочу повідомити, що, медичні працівники пенсійного віку, які продовжують працювати за спеціальністю, будуть безкоштовно користуватися громадським транспортом у будь-яку пору дня», – зазначив Сергій Надал.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,