26.04.2024

Долю Тернопільської районної лікарні вирішують у суді: провели перше слухання по суті

Ваша реклама

Кому належить Тернопільська районна лікарня? Це питання вирішують у суді. Сьогодні, 22 квітня відбулось перше слухання справи.

Позивач – Тернопільська міська рада. Вона вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Тернопільської районної ради попереднього скликання. Йдеться про передачу приміщення лікарні до комунальної власності 6 громад: Великоберезовицької, Великобірківської, Великогаївської, Байковецької, Підгороднянської та Білецької.

Відповідач у справі, Тернопільська районна рада, частково визнала позовні вимоги міської ради.

3-тя особа на стороні відповідача – це 6 громад, яким передали у власність районну центральну лікарню. Вони проти скасування рішення Тернопільської районної ради переднього скликання.

Шість громад взяли на баланс усе майно медзакладу і спільно зобов’язалися його утримувати. Але оскільки районна лікарня перебуває на території Тернополя, міська рада вважає, що відповідно до закону – лікарня має бути у її власності.

Зазначимо, протягом першого слухання справи по суті судді заслухали позиції сторін. Після цього оголосили про перерву, яка триватиме до 12 травня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,