26.04.2024

Документальне кіно, присвячене жінкам-військовим, вперше презентували в Тернополі

Креатор буд

Шестеро людей — одна історія. Документальний фільм “Невидимий батальйон” презентували у Тернополі. Кінострічку присвятили усім жінкам, які служать в рядах української армії.

Творці старалися показати реальні проблеми з якими стикаються жінки-військові кожного дня. Тож фільм побудували у вигляді шести історії окремих героїнь, які розповідають про свій шлях.

Мета проекту — розказати світові, що жінка може бути не тільки швачкою, медсестрою чи кухаркою, але і командиром в армії. Кіно вже встигли показати у 10 країнах світу, у стінах штабу НАТО та на екранах відомих кінофестивалів. Тепер фільм став доступним і для тернополян.

За словами організаторки показу фільму у Тернополі, співголови МФО «Рівні можливості» Маряни Юрик, фільм вкотре демонструє, що українці не повинні втомлюватися від війни, не повинні про це забувати. Треба шанувати тих, хто захищає кордони країни.

Однією із тих, хто особисто знає як бути жінкою в армії, є Катерина Луцик. Дівчина служить з 18-ти років, зізналася, що на фронті немає статі, є лише люди, які захищають свою країну. Проте жінки постійно стикаються зі стереотипами, тож їм доводиться доказувати свій професіоналізм.

Подивитися презентацію зібралося чимало тернополян різного віку. Усі в один голос кажуть, прийшли, щоб підтримати українських захисниць і дізнатися більше про реальне життя жінки в лавах Збройних Сил України.

До слова, урочисті покази фільму “Невидимий батальйон” будуть організовувати і в інших областях України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,