03.05.2024

Для потреб переселенців безоплатно працюватиме лазня: актуальна інформація від ради оборони Тернопільщини

Креатор буд

Економіка починає працювати, а батальйони тероборони на 90% забезпечені зброєю. Ці та інші новини оприлюднили на брифінгу ради оборони Тернопільщини.

Голова обласної військової адміністрації Володимир Труш відзначив, що на Тернопільщину хочуть переїхати понад 40 підприємств. Зараз із представниками підприємств ведуться переговори, фахівці шукають місце розташування для них. За два-три тижні вони відновлять роботу.

Також 133 вчителі, які переїхали зі східних областей. Вони готові працювати на Тернопільщині.

У лікарнях області перебуває приблизно 500 вимушених переселенців. Медична система готова надавати їм допомогу.

Міський голова Тернополя Сергій Надал наголосив, що в місті відновлюють роботу контролерів у громадському транспорті. Біженцям безкоштовно надають пластикові картки для проїзних з 1 безоплатною поїздкою і пільгові соціальні картки.

Сергій Надал заявив, що для внутрішньо переміщених громадян у Тернополі будуть доступні безоплатні лазне-пральні послуги. Усі громадяни, які тимчасово проживають в місті, зможуть безкоштовно відвідати лазню на території оздоровчого комплексу «Чайка», що знаходиться за адресою вул. Глибока, 18.

Там також можна буде випрати та висушити одяг. Надаватиме заклад послуги переселенцям у будні та вихідні дні: четвер та п’ятницю – з 15:00 до 16:00 год. а у  неділю – з 15:00 до 16:00 год.

За минулу добу три машини вилучили за минулу добу у нетверезих водіїв. На території Тернопільщини вчинили два майнових злочини. Винних затримали. А ось дії паліїв сухої трави на Тернопільщині під час війни розцінюватимуться як злочини диверсійно-розслідувальної групи.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,