29.04.2024

Для них немає нічого неможливого: у Тернополі представники Офісу президента поспілкувалися із юними волонтерами

Ваша реклама

Працюють на своєму фронті. Від початку повномасштабного російського вторгнення, кожен українець вступив у боротьбу за перемогу. Молодь знайшла свою нішу і активно почала волонтерити. Юні тернополяни аналізували свою роботу та шукали варіанти її покращення.

“Волонтерський рух в Україні зараз, як на мене, на піку. Тому що дуже багато людей об’єдналися і допомагають на гуманітарному фронті, допомагають військовим, допомагають цивільним. Види послуг і напрямків, які охоплюють волонтери – вони абсолютно різні. Мені здається зараз нема нічого неможливого, щоб не міг зробити волонтер”, — відзначила заступниця міністра молоді та спорту України Марина Потапенко. — І надзвичайно надихає, що більшість з них – це молоді люди. Тобто, це говорить про те, що кожна молода людина зрозуміла для себе який зараз її фронт і взяла на себе відповідальність.

Аби поспілкуватися із тернопільськими волонтерами, на зустріч приїхала і керівниця проєкту “Співдія” Ірина Тулякова. Адже у нашому місті вже кілька місяців функціонує “Співдія хаб”. Це простір для підтримки потребуючих українців, які постраждали від війни. Він створений на базі місцевого молодіжного центру.

У Тернополі юні волонтери працюють на базі Центру науки. За три місяці воєнних дій до роботи долучилися понад 1000 молодих тернополян.

“Я дякую сьогодні тернопільській молоді, за їхню небайдужість, за їхню активність, тому що, незважаючи на третій місяць війни, всі вони мають сили бажання натхнення щодня працювати і допомагати перемагати. Тому що це їхня країна, тому що їм тут жити, тому що тут будуть жити їхні сім’ї, і тому що сьогодні вони самі формують нову Україну”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Обговорювали на зустрічі в основному особливості волонтерського руху. Молодь радилася зі спікерами, яким чином можна покращити зараз свою роботу, як боротися із вигоранням та як ще більше розвинути волонтерство у Тернополі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,