29.03.2024

Десять сучасних пожежних автомобілів закупили для Тернопільщини

Креатор буд

Нові пожежні автомобілі для кращої і ефективної роботи. На Тернопільщину передали 10 великогабаритних пожежних машин українського виробника. На врученні транспорту побували наші журналісти.

Ключі від десяти сучасних пожежних авто передали рятувальникам практично усіх районів області. Спецтранспорт оснащений усім необхідним для швидкої роботи рятувальників не лише у випадку пожежі, але й під час інших надзвичайних ситуацій.

“На шасі ЗІЛа 130 радянського виробництва пожежний автомобіль вивозив 2 300 літрів води. А цей автомобіль вивозить 2 500 літрів. Ці автомобілі укомплектовані сучасним, аварійно-рятувальним та пожежним озброєнням європейських взірців, тобто тут знаходяться і дискорізи, і мотопили, і рятувальне обладнання”, — відзначив начальник управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей.

Частина обладнання — це прототипи європейських та американських зразків, які досить ефективні в гасінні пожеж.

Більша частина оснащення — українського виробництва. Зараз на підприємстві виготовляють такі речі, які колись тернопільські рятувальники робили самотужки з дерева та металу. Наприклад, ось ця спеціальна накладка на асфальт, яка дозволяє протягнути пожежні рукава через проїжджу частину дороги, і автомобілі можуть вільно проїжджати, при тому не перетискаючи їх.

Кошти на придбання цих авто виділили з державного бюджету.

“Вартість одного автомобіля приблизно 16 мільйонів гривень. На ці 10 автомобілів було витрачено 160 мільйонів гривень державних коштів”, — заявив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Потреба закупити нові авто виникла через те, що ще раніше багато машин з Тернопільщини передавали на території, де ведуться бойові дії. Деталі — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,