17.04.2024

Держава збільшила розмір допомоги дітям, яким батьки не платять аліментів

Ваша реклама

Збільшився розмір прожиткового мінімуму, тому зросла і державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Із першого липня це тисяча гривень для дітей до 6 років, і 1255 грн – до 18 років. Про це розповіла начальниця відділу із прийому громадян управління соціальної політики ТМР Уляна Микитюк.

За її словами, розмір допомоги розраховується як різниця між прожитковим мінімумом 50% на дитину відповідного віку і реальним доходом сім’ї.

Щоб діти все ж отримували гроші, їх буде платити держава. У випадку, якщо мама чи батько не платитимуть грошей протягом пів року. Лише у такому випадку можна оформити допомогу від держави.

Для цього заявник має прийти в управління соцполітики, подати заяву, довідку із виконавчої служби про те, що він півроку не сплачує аліменти, особа має бути в базі боржників, і додатково подати довідки про доходи. Також потрібна копія довідки про стягнення аліментів.

У Тернополі наразі 20 дітей отримують гроші від держави, бо їхні батьки ухиляються від сплати аліментів,  зазначили в управлінні. Як правило – це сума близько 1160 гривень, тобто близька до максимальної.

Тернопільські батьки визнають, добре, що держава допомагає, коли один із батьків не виконує своїх обов’язків. Але таких коштів на дитину в сучасному світі – дуже мало.

Додамо, тимчасову допомогу призначають, коли рішення суду про стягнення аліментів не виконується через ухилення або відсутність у боржника коштів та іншого майна, один з батьків під арештом, місце проживання одного з батьків не встановлено.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,