08.09.2024

Деревину незаконно перевозили у громадах на Тернопільщині

Креатор буд

Фото: Поліція Тернопільської області

Два факти незаконного перевезення деревини виявили правоохоронці на Тернопільщині. Окрім цього, правоохоронці викрили зловмисника, який без документів зрубав дерева у заповідній зоні.

Про це повідомили у Національній поліції України.

Так, у селі Куряни Нараївської територіальної громади патрульні зупинили вантажівку з деревиною. При перевірці документів з’ясувалося, що дані кубометражу та породи деревини не збігаються із вписаними у маршрутному листі.

За попередньою інформацією, чоловік мав перевозити 5 кубів бука, а в результаті віз майже 7 кубів граба. Поліціянти встановлюють де вирубана деревина і на яку суму.

Окрім цього, поліціянти викрили жителя Вишнівецької громади, який підводою перевозив сосну. Документів на деревину чоловік не мав. Це з’ясовують лановецькі поліціянти.

Незаконну порубку двох дерев породи граб та клен зафіксували слідчі із Шумська. Чоловіка на території природно-заповідної зони, поблизу села Сураж, побачили місцеві мешканці та викликали поліцію. На момент приїзду слідчої групи чоловік встиг зрубати два дерева. Тепер за ці незаконні дії йому доведеться відповідати у суді. Триває слідство.



Джерело | Т1 Новини