28.03.2024

Депутати від «Європейської Солідарності» закликали президента збільшити пенсії та субсидії

Креатор буд

Під час сесії Тернопільської районної ради депутати від партії “Європейська Солідарність” ініціювали ряд звернень до президента, уряду та Верховної Ради України.

Вони наголосили, що отримали велику кількість звернень від людей. Ті бідкаються, що зовсім не мають грошей ні на оплату компослуг, ні, тим більше, на проживання. Також не справляються із оплатою за світло, газ та воду навчальні заклади й лікарні в громадах області.

Тож депутати у терміновому порядку вимагають, аби влада країни відреагувала на цю кричущу ситуацію. Вони закликали главу держави виплатити тринадцяту пенсію, збільшити пенсії та субсидії.

Про це заявив депутат Тернопільської районної ради Віктор Шумада.

«Лікарні, навчальні заклади в своєму бюджеті на 2021 рік закладали на газ по тарифу 8 грн. Сьогодні вони платитимуть за газ по 20 грн. Ми розуміємо, що сьогодні уряд переклав навантаження на плечі місцевих громад. Саме тому ми ініціювали звернення про те, що тарифи піднімати не потрібно», — пояснив Віктор Шумада.

Депутат Тернопільської районної ради Михайло Паламарчук відзначив, що нещодавно Україна отримала транш допомоги від МВФ. Депутати від партії «Європейська Солідарність» ініціюють, щоб уряд України спрямував ці кошти на підвищення соціального стану пенсіонерів, підвищення пенсій у 2022 році.

Зокрема йдеться про пенсіонерів, які на сьогодні отримують пенсії у розмірі менше ніж 3800 гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,