29.03.2024

Депозити і субсидії: особливості нововведень, які вже планують відмініти

Ваша реклама

У соцмережах українці  почали розміщувати повідомлення, ніби то люди масово забирають депозити. Дехто із користувачів соцмереж пов’язує це саме із нововведеннями щодо нарахування субсидій. Але в одному із державних банків нам цю інформацію спростували. 

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 420, у декларації тепер треба вказати відомості про наявність депозиту, якщо його розмір перевищує 56 тисяч гривень. Окрім того, треба вписати отримані доходи від розміщення депозитів; і дивіденди від цінних паперів.

Зараз міністерством соцполітики розроблено проєкт постанови, який передбачає неврахування доходів від розміщення депозитів, а також збільшення граничної суми депозиту до ста тисяч гривень, який враховується при призначенні житлової субсидії.

Якщо ці зміни запровадять, вони почнуть діяти автоматично для усіх, хто заповнив декларацію і заяву на отримання допомоги, зазначив міністр соцполітики Віталій Музиченко.

Наразі, відповідно до пунктів декларації, відомості про депозити треба зазначати.

Та чи вплинуть ці нововведення щодо призначення судсидій на економічні процеси в Україні? Фахівці зауважують, за минулий рік довіра до банків виросла, а гривневі депозити фізичних осіб збільшилися на 26%.

Заява і декларація – єдині два документи, які треба заповнити і подати для отримання субсидії.

Щоправда, у Мінсоцполітики вже обіцяють внести певні зміни у вже запроваджені зміни. Зокрема, щоб не всім отримувачам переоформляти субсидії наново, а також щодо депозитів, і наявності другого житла.

Та поки ці зміни лише планують внести, люди вже почали переоформляти допомогу на оплату комунальних послуг.

Зазначимо, в управлінні соцполітики радять усім, хто хоче оформити субсидію, заповнити документи вдома, де все необхідне під рукою. Бланк заяви і декларації можна знайти на сайтах Міністерства соцполітики та Тернопільської міської ради. Заповнені документи можна відправити поштою. Для переоформлення субсидій є 5 місяців.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,