28.03.2024

День Соборності у Підволочиському районі: на мості з’єднали синьо-жовтий стяг

Ваша реклама

У Підволочиському районі десятки людей вийшли на святкування Дня Соборності. Учасники такої акції зазначають, що відзначати цей день потрібно, незважаючи на епідеміологічні обмеження.

Особливо актуальне таке об’єднання в умовах війни. Адже щодня, на сході країни, триває боротьба за мирне небо та єдиний народ.
Зауважимо, акцію «Збруч – ріка єднання» проводять щороку. На мості зустрілись дві колони, які йшли зі сторони Тернопільщини та Хмельничинни. Кожна із них несла 2 стяги – синій та жовтий. Вже на мості ці прапори об’єднали в один, обмінялись короваями та щирими привітаннями.

«Для мене соборність – це єдність всієї України за мовною ознакою, бо для всіх єдиною рідною є українська. Для нас є єдиною церква. В нас має бути єдина українська держава. Від Сяну по Кавказ. Бо за це віддавали життя багато поколінь українців і ми це повинні цінувати», – наголосив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

Депутат Тернопільської районної ради Павло Бич зазначає, що це надзвичайно сильне свято символізує єдність нашої української держави, її неподільність.

Нагадаємо, що минулих років, святкування Акту Злуки проходило масштабніше та чисельніше. У Підволочиську кілька років поспіль демонстрували реконструкцію бою між січовими стрільцями та більшовиками. Та в час пандемії вирішили обмежити кількість присутніх.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,