26.04.2024

День Добровольця з Тернопіль1: які фільми і коли транслюватимуть

Креатор буд

Запрошуємо разом із телеканалом «Тернопіль 1» відзначити День добровольця. Для телепоказу у неділю, 14 березня, команда каналу підготувала добірку фільмів, приурочених подіям новітньої історії України та вшануванню захисників та борців за незалежність, територіальну цілісність та суверенітет нашої Держави. 

Упродовж дня можна буде переглянути стрічки режисера Івана Яснія «Добровольці Божої чоти» та «Війна за свій рахунок», а також фільм «Трохи нижче неба» Михайла Ухмана.

14 березня о 13.00«Війна за свій рахунок». Це короткометражна документальна стрічка з передової. У серпні 2014 року режисер Леонід Кантер пішов добровольцем у 2-й батальйон Національної гвардії України. Його друг режисер Іван Ясній умовив взяти із собою камеру та знімати фільм, що згодом назвали «Війна за свій рахунок». Події стрічки відбуваються на передовій та в таборі підготовки Національної гвардії.

14 березня о 15.30«Добровольці Божої чоти». Це повнометражний документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія про творення нової української армії та захисників Донецького аеропорту. У фільмі знялися відомі тернополяни Валерій Чоботар та Андрій Шараськін.

14 березня о 21.30 «Трохи нижче неба». Це документальна стрічка про загиблих кіборгів, розказана їхніми родичами та побратимами. В основу фільму ввійшли історії чотирьох бійців 80-ї бригади Збройних Сил України, які загинули в січні 2015 року: Ігора Римара, Володимира Труха, В’ячеслава Мельника та Івана Вітишина.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,