19.04.2024

Декларації народних депутатів з Тернопільщини: Володимир Гевко розповів про свої статки

Креатор буд

Підприємець, громадський діяч, науковець, кандидат економічних наук, доцент Володимир Гевко – один із народних депутатів від Тернопільщини. Нещодавно він заповнив свою декларацію.

У Парламенті він представляє нашу область від партії “Слуга народу”. У Верховній Раді є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та міжпарламентських зв’язків із 8 країнами.

Гевко Володимир Леонідович – у свої 45 років народний депутат України. Родом із смт Товсте, Заліщицького району. Одружений, має двох доньок.

Згідно з даними у декларації, пан Володимир є власником двох квартир у Тернополі. Їх загальна вартість майже 2 мільйони гривень. Одну із них придбав у 2019 році, хоча, зазначив, задекларувати змушений був цьогоріч, адже будівельник «Затягнув» із документацією.

А ще нардеп є власником гаража та двох офісів. Він розповів, що цим майном володів ще до депутатства. Ще одна квартира 56 квадратів записана на ім’я дружини – Ольги.

Автопарк у сім’ї Гевків теж є. Це Volstswagen вартістю сто тисяч гривень, яким зі слів депутата – майже не користуються та 2 ауді q7 та q5. Останню придбали у 2020-му, для дружини, аби та забирала дітей зі школи та різних гуртків.

Задекларував народний обранець і доходи своєї сім’ї. У Верховній Раді України Володимир Гевко отримав зарплату понад 547 тисяч гривень. Це на понад 50 тисяч більше, ніж, до прикладу, у його колеги – Людмили Марченко. Це пов’язано із надбавкою за науковий ступінь кандидата економічних наук та з надбавкою за заступника голови комітету з питань бюджету ВР.

Більше ніж півтора мільйони гривень (1 524 736) за минулий рік отримала Ольга Гевко – дружина нардепа. Відомо, що вона є приватним підприємцем. Наразі продовжує справу свого чоловіка – очолює школу іноземних мов. Задекларував депутат і грошові активи у гривнях та іноземній валюті. Якщо вірити декларації, то нардеп має на руках 75 тисяч євро та понад мільйон гривень. В Ольги Гевко – 70 тисяч доларів та 920 тисяч гривень. Є збереження і на банківських рахунках. Якщо підсумувати вказані цифри, то разом у Ольги та Володимира в банках понад 400 тисяч гривень та тисяча доларів.

Разом із депутацтвом Володимир Гевко поєднує наукову діяльність. Є доцентом у Західно українському національному університеті та близько місяця тому, захистив докторську дисертацію про корпоративну культуру у мережевих структурах.

Отож, у Володимира Гевка одна із найбільших зарплат у Верховній Раді України серед представників Тернопільщини. Особисто в нього кругленька сума заощадженної готівки, ауді q7 та дві квартири у Тернополі. Плюс, майно, зареєстроване на дружину-підприємицю.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,