20.04.2024

Декларації народних депутатів з Тернопільщини: Іван Калаур отримує найбільшу зарплату у ВРУ серед представників нашої області

Креатор буд

Іван Калаур – доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри цивільного права і процесу юридичного факультету ЗУНУ, заслужений юрист України, і з 2019 року – народний депутат. 

Зазначимо, у парламенті Іван Калаур від “Слуги народу” і представляє Тернопільщину. Одружений, є діти. Саме цей політик обійшовся Верховній Раді у кругленьку суму. За рік роботи у парламенті Іван Калаур отримав майже 593 тисячі гривень. Йдеться про його офіційну зарплатню. (592 771 грн).

Він зазначив, що така сума за певні звання. Зокрема, нардеп є доктором наук, професором, заслуженим юристом. Законом за ці всі три здобутки передбачено доплата. За доктора наук – 25%, професора 33%, за юриста – 25%.

Також Іван Калаур отримує компенсацію за проживання у Києві та проїзд територією України. У підсумку майже півтора мільйона гривень (1 425 801 грн).

Не менш цікавим, є те, що із депутатством народний обранець поєднує викладацьку діяльність. Він викладає у тернопільському ЗУНУ та Наково-дослідному інституті приватного права і підприємництва ім. Бурчака. Разом з тим є членом двох громадських організацій.

Задекларував Іван Романович і кілька кредитів на суму 614 000 гривень. За його словами, кошти брав на автомобіль.

У свою щорічну декларацію Іван Калаур вписав дружину Інну, пасинка В’ячеслава та доньку Анну. На ім’я останньої вписані 2 земельні ділянки у селі Підгородне, що неподалік Тернополя. Там же ж, на Анну записаний  і дачний будинок, який наразі не ввели в експлуатацію.

Народний депутат є власником квартири у Тернополі, площа якої становить 96,3 метри квадратних. Щодо автопарку, то у Калаура 2 легківки. Це Lancia Dedra, придбана у 2014-му та Toyota RAV4 у власності з 2019 року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,