04.05.2024

Де у Тернополі набрати питної води у разі блекауту

Ваша реклама

Автомати з водою та бутильвана вода останім часом витіснили старі колонки-качалки. Та все ж зараз вони можуть знадобитися у випадках відключення електропостачання, зокрема у випадку блекауту. Скільки їх є і чи справні — дізнавалися наші журналісти.

Отже, колонки-качалки, добре відомі старшому поколінню, знову актуальні. У Тернополі таких є понад 50. Ці пристрої стоять на вулиці і призначені для забезпечення містян питною водою. Вони справні та готові до використання. І якість води тут в нормі, адже її стабільно перервіряють, відзначає фахівець із зв’язків з громадськістю КП “Тернопільводоканал” Антон Федорців. Окрім цього, фахівці підприємства нещодавно встановили нову колонку-качалку замість старої на вулиці Бережанській.

Наразі в центральній частині нашого міста функціонують усі колонки. При цьому, вода в них має бути і під час дії графіків відключень електропостачання і навіть у випадку блекауту. До того ж фахівці КП “Тернопільводоканал” на випадок надзвичайних ситуацій організують підвіз питної води для людей.

Тернополяни ж кажуть, такими колонками качалками не користуються, бо поки немає потреби. Але де вони розташовані знають. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,