28.04.2024

“Де пропав мер Ланівців?”: які чутки поширюють про Казновецького і що каже сам голова

Креатор буд

Де пропав мер Ланівців? У мережі поширюють допис про скандал із Романом Казновецьким. Начебто міський голова наполягав, аби родина загиблого захисника поділилася з ним грішми. А згодом за такі слова очільника громади облили зеленкою. Чи й справді Роман Казновецький втрапив у скандал із місцевими та військовими? Наші журналісти вирушили до Ланівців, аби з’ясувати правду.  

Обурливі публікації все частіше з’являються на просторах Інтернету. А в тексті йдеться про Романа Казновецького. Автор допису заявляє, що після похорону одного з військових в Лановецькій громаді керівництво забажало, аби родина поділилася з владою коштами. За що самого Казновецького, в його ж кабінеті, побратими облили зеленкою й навіть нанесли тілесні ушкодження. Також у дописі йдеться, що зараз міський голова пропав, ймовірно, знову взяв відпустку.

Таку інформацію у соцмережах написав Іван Мілаєнко. З ним ми, звісно ж, намагались зв’язатись, аби розпитати, що ж це за скандал він описує. Але відповіді не отримали. Тож наші журналісти поїхали у Ланівці, аби розпитати про все у Романа Казновецького. Знайшли його на робочому місці. Він, описані невідомим чоловіком дії, заперечує. Тай каже, хто був уважний помітив – на фото у дописі – не він.

Лановецький міський голова додає, з родиною та побратимами загиблого воїна дійсно спілкувався, проте їхня розмова була абсолютно не скандальною, обговорювали питання щодо поховання, аспекти стосовно допомоги з міського бюджету.

Відреагувати на скандальний допис міський голова зумів швидко. З мамою військового пані Ольгою міський голова записав відео, аби разом пояснити людям ситуацію. Щоб ті не вірили фейкам.

До речі, у Ланівцях Івана Мілаєнка не знають, тож є підозри, що це фейкова сторінка. Або ж, пане Іване, зв’яжіться з нами і надайте аргументи. Бо ж ще у вашому дописі ми прочитали, що усі дані, які ви переповідаєте, розповсюдили працівники міської ради або ж самі жителі міста. Та ми цьому підтвердження не знайшли.

Тай на вулицях міста обговорювати допис не беруться. Більшість каже, сприйняли його як замовлення проти Казновецького. А особисто про таку ситуацію не чули.

Як ми прослідкували, цей скандальний допис у фейсбуці перепоширюють й інші спільноти Лановецької громади. Проте, люди вірити у написане відмовляються.

Журналістам вдалося поговорити і з мамою загиблого захисника. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,