28.03.2024

Цілодобово на варті допомоги: медики, які лікують тернопільських поліцейських, розказали про свою роботу

Креатор буд

На обслуговуванні державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Тернопільській області» перебуває більше 16 тисяч осіб. Це поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники підрозділів МВС, пенсіонери МВС та Національної поліції України, а також члени їх сімей.

«У поліклініку звертається близько 135 пацієнтів. До терапевтів – найбільша кількість з захворюваннями органів дихання – це гострі распіраторні вірусні інфекції та інфекційні захворювання – Covid-19, – розповідає заступник начальника лікарні (з поліклінікою) Наталія Рубінська.

У закладі можна отримати консультацію невролога, хірурга, отоларинголога, офтальмолога, стоматолога, педіатра, кардіолога, дерматовенеролога. Крім того, тут можна пройти обстеження на Covid-19,  ПЛР-обстеження, ІФА-тести та швидкі тести на антиген від Covid-19.

У тому ж приміщенні, що й поліклініка, розміщене і стаціонарне відділення. Окрім діючих працівників та їх родин, тут проходять планову госпіталізацію і ветерани та пенсіонери органів МВС, які за час служби набули хронічні захворювання. У окремих ізольованих палатах лікуються і пацієнти з симптомами коронавірусу.

За весь період пандемії медики лабораторії обстежили майже півтори тисячі правоохоронців та членів їх родин. Забір ПЛР-тестів проходить у відповідному приміщенні та з дотриманням всіх норм та правил.

На початку епідемії лікарі Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Тернопільській області» зіткнулись з невідомим захворюванням, але жоден з медичних працівників не ухилився від роботи і продовжує сумлінно виконувати її. І все це навіть попри те, що з 98 членів медперсоналу, 77 були задіяні у роботі під час пандемії. 31 з них – перехворів на COVID-19, троє перенесли хворобу у важкій формі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,