27.04.2024

Чи зміняться для тернополян ціни на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону 2021-2022

Креатор буд

Тарифи на тепло у Тернополі зростати не будуть. Завдяки тому, що до початку опалювального сезону у нашому місті модернізували майже всі котельні, тож це значно зменшило кількість енерговитрат.

Та наймасштабніша реконструкція торкнулася об’єкта, що на Лесі Українки. Котельню переробили повністю – від нового автоматичного обладнання до ремонту фасаду і покрівлі. Закінчили усі роботи нещодавно. На це витратили понад два мільйони євро.

За словами начальника виробничо-технічного відділу КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Михайла Горбаня, серед іншого, у котельні встановили три нових сучасних котли. А ще економайзер, який збільшує ефективність виробництва тепла та знижує кількість використаного палива. Така модернізація була потрібна, впевнений Михайло Горбань, адже нині котельня багато економить. Модернізація сприяє утриманню нині існуючих тарифів на теплову енергію.

Тож тарифи на тепло до кінця опалювального сезону рости не будуть. Про це наголошують у міській радіТернополя.

“Нам вдається зберігати сьогодні ціну на тепло і гарячу воду для населення. Ми не будемо піднімати вартість ціни для населення. Ми працюємо над впровадженням нових методів”, — заявив міський голова Сергій Надал.

До слова, загалом у Тернополі модернізували обладнання у дев’яти котельнях. Кошти на це виділили з програми Міжнародного банку Реконструкції та розвитку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,