27.07.2024

Чи варто встановлювати новорічну ялинку: аргументи тернополян

Креатор буд

Чи потрібна ялинка на різдвяні свята у Тернополі? Питання, яке зараз починають масово обговорювати в усіх куточках України. Торік у центрі Тернополя її не було. Тож чи доцільне встановлення головного атрибуту новорічних свят — наші журналісти дізнавалися у тернополян.

Окрім цього, журналісти проводили опитування серед підписників телеграм-каналу “Тернопіль1”. 40%  проголосувало “за”, а 60% — “проти”. Також в коментарях люди наводять різні аргументи.

Що ж до відповідей перехожих, яких зустріла наша знімальна група, то більшість каже, вагається, адже настрою нема, але забирати свято в дітей теж не варто. Діляться тернополяни і тим, що встановлення ялинки і декору — це витрати і, до того ж, додаткове навантаження на енергетику.

Та зустріли ми людей з кардинально іншими думками. Вони кажуть, що ялинку насамперед варто встановити для малечі, аби війна не забрала у них дитинства та можливості повірити у новорічну казку.

А от на своїй офіційній сторінці міський голова Сергій Надал повідомив, що ялинці таки бути. Адже її чекають діти, чиї батьки зараз перебувають на фронті або, які втратили життя у цій війні. Проте кошти з міського бюджету на це витрачати не будуть. Кажуть, ялинка куплена вже давно й уся святкова ілюмінація теж. Щодо витрат на електроенергію, то їх готові взяти на себе небайдужі підприємці.



Джерело | Т1 Новини