20.04.2024

Чи треба відновити роботу ліфтів у Тернополі?

Ваша реклама

Чи мають працювати ліфти? Вже кілька тижнів жителі багатоповерхівок змушені користуватися сходами. Ліфти у Тернополі відімкнули через часті відключення електроенергії. Наскільки виправдане це рішення дізнавалися наші журналісти.

Ліфти у Тернополі не працюють. Їх відключили через постійні відключення електропостачання та різких перепадів напруги, Рішення про відімкнення прийняли, аби не наражати мешканців на небезпеку застрягнути всередині ліфта та для того щоб зекономити електроенергію.

Однак є ті, хто за, і хто проти такого нововвндення. Адже вже звично, що кожен оцінює ситуацію, зважаючи на особистий досвід. Більшість опитаних нашими журналістами кажуть — без ліфтів можна обійтися. Головна причина — світло вимикають, а бригад, щоб рятувати всіх хто застрягне в ліфті — мало.

Переймаються і тим, що в підйомнику можуть опинитись школярі чи батьки з маленькими дітьми. Їм буде страшно. Отож, вони обирають безпеку. А не комфорт.

Інша частина тернополян, з якою ми спілкувались категорично проти вимкнення ліфтів. Наприклад, пенсіонери, яким важко ходити сходами. Або ж жителі останніх поверхів.

Але у будь якому випадку, після підключення підйомника відповідальність за себе бере сама людина. Крім того, тернопільська міська рада готова співфінансувати придбання генератора для роботи ліфта. Для цього голова правління ОСББ має звернутися в управління ЖКГ. Яка думка щодо ситуації з ліфтами у керівника ГО “Рада голів ОСББ міста Тернополя” Сергія Лупака — дивіться в сюжеті.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,