19.05.2024

Чи треба оголошувати тривогу, коли злітає МІГ?

Ваша реклама

Кілька днів тому речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат розповів, що в Україні повітряні тривоги можуть не оголошувати, якщо буде інформація, що винищувач не становить загрози. Разом з цим 17 листопада президент Володимир Зеленський доручив запропонувати рішення, аби вильоти російських МіГ-31К не паралізували країну на цілі години.

Тривоги оголошуються по всій території України через зліт російського винищувача й тривають по декілька годин. Це відбувається тому, що Міг проходить навчання — дозаправляється у повітрі. Тож його вильоти стали тривати довше.

Ми вирішили з’ясувати, як до цього ставляться у Тернополі. Містяни кажуть, хотіли б все таки знати про зліт ворожих винищувачів. Адже це – потенційні носії “Кинджалів”.

Водночас тернополян, які взагалі проти оголошення тривог, ми не зустріли. Наразі жодних оновлень, які стосуються оголошень повітряної тривоги після зльоту МіГів, немає. Тривоги в Україні наразі все ще будуть.

Тож на рівні влади змін немає — Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надаватимуть цю інформацію оперативному черговому ДСНС. А вже той — вмикатиме сирену.

Та чи означає це, що всі пройдуть в укриття? Ні, виявляється, люди хочуть знати, коли ворожі літаки над Україною, але ховатись від них чи то лінь, чи то за півтори роки вибухи жителів Тернопільщини ще недостатньо налякали. Більше – в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини